All inclusive vakanties

Heerlijk relaxed op vakantie, met maar één doel… genieten!

Met een all inclusive vakantie heb je nog meer tijd om te ontspannen. Geen ‘Wat eten we vandaag?’, maar gewoon lekker aanschuiven. Perfecte afsluiting van een luie (strand)dag.

Het grootste voordeel van de all inclusive formule is dat je door het betalen van één bedrag een complete vakantie koopt. Niet alleen de hotelreservatie is inbegrepen, maar ook het eten, drinken, hotelanimatie enz…

Bij all inclusive vakanties georganiseerd door touroperators is ook de vliegreis inbegrepen. Je hoeft dus niet nog eens apart een vliegticket te gaan zoeken. Eens je in je hotel verblijft hoef je je dus geen zorgen te maken over het reserveren van de terugreis.

44

Wat is een all inclusive vakantie?

Bij een all inclusive vakantie zijn het ontbijt, lunch en diner inbegrepen in de reissom. Ook veel lekkere drankjes kun je nuttigen zonder extra kosten. Eten is er, meestal in buffetvorm, op vaste tijden van de dag. Tussendoor heb je vaak de mogelijkheid om te snacken of een cocktail te bestellen. Kies je een luxere accommodatie, dan  kun je ook genieten van de à la carte restaurants. Vaak kun je ook gratis gebruik maken van allerlei extra faciliteiten, o.a. massage, wellness, sauna, fitness,…

Kortom, in dit type reizen is er in veel variatie.

Met een all inclusive vakantie heb je nog meer tijd om te ontspannen. Je hoeft niet steeds op zoek naar een restaurantje of een supermarkt in de buurt, maar je schuift lekker elke dag aan.

Bijna alle bekendere vakantielanden bieden wel een aantal all inclusive accomodaties aan. Let goed op wat er in de buurt van het hotel verder te doen is, soms kiezen hotels er voor om all inclusive te gaan omdat er in de buurt geen centrum is.

De voordelen van een all inclusive vakantie

Het grote voordeel van een all inclusive vakantie is dat de financiële verwachtingen vooraf duidelijk zijn. Men heeft namelijk grotendeels inzichtelijk wat er uitgegeven gaat worden, mits aan de voorwaarden voldaan wordt.

Je hoeft niet steeds aan uw vakantiebudget te denken als je iets bestelt. Ook de (klein)kinderen kun je lekker vrij laten, een ijsje of drankje is helemaal inbegrepen. En je betaalt in je totale vakantie minder voor eten en drinken. Elke keer iets los bestellen is gewoon duurder, dus in dit geval alleen maar veel voordelen.

Enkele tips om een all inclusieve vakantie te boeken

Wil je vertoeven dichtbij het centrum zodat je het ook nog eens kunt verkennen? Check dan van te voren goed waar het resort ligt of wens je liever dichtbij het strand?

Bekijk op voorhand de grootte van de kamers, de kwaliteit van het eten en of je in het hele hotel WiFi kunt ontvangen.

Is er bijvoorbeeld een zwembad aanwezig, is er een supermarkt in de buurt, kun je fietsen huren, is er genoeg entertainment of handdoekservice zodat je niets van thuis uit hoeft mee te nemen?