Anima Research Center

rsv-anima1

Klinische studies voor optimale medicatie.

Anima Researc Center – Alkerstraat 32z, 3570 Alken (Belgium)

www.animaresearch.cominfo.arc@anima-alken.be  Tel: +32 11 94 91 15

Klinische studies voor optimale medicatie

1607000524158Klinische studies zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van nieuwe en betere medicijnen.

ANIMA Research Center (ARC) te Alken is een hooggespecialiseerd medisch onderzoekscentrum en voert sinds meer dan 25 jaar klinische studies uit voor het testen van nieuwe geneesmiddelen met focus op het centraal zenuwstelsel; maar sinds 2018 ook op andere medische domeinen.

Respiratoir syncytieel virus (RSV)

Bent u ten minste 60 jaar oud? We zoeken deelnemers voor een vaccinonderzoek met als doel een nieuw vaccin te ontwikkelen om oudere volwassenen te helpen beschermen tegen een infectie met respiratoir syncytieel virus (RSV).

RSV elderly

Wat is RSV?

RSV is een zeer besmettelijk virus dat iedereen kan treffen en in lichte gevallen op een verkoudheid lijkt. Maar RSV kan ook een ernstigere respiratoire ziekte veroorzaken, hoofdzakelijk bij oudere volwassenen en jonge baby’s. RSV is net als influenza (griep) seizoensgebonden en komt in gematigde klimaten vaak tijdens de wintermaanden voor. RSV en griep zijn verschillende virussen; daarom kunt u zelfs als u tegen de griep bent ingeënt een RSV-infectie krijgen.

Er zijn momenteel geen goedgekeurde vaccins voor RSV. Het experimentele vaccin wordt in dit klinisch onderzoek bestudeerd om te zien of het volwassenen van 60 jaar en ouder kan beschermen tegen een RSV-infectie.

>>> lees hier meer 

Maak uw keuze