Audika gratis batterijen

11

Audika biedt alle Belgen met hoorapparaten gratis batterijen aan

Audika helpt zo slechthorenden om maximaal geconnecteerd te blijven in deze tijden van afzondering

Leuven, 24 maart 2020

Gezien de huidige situatie in België en de ontwikkelingen rond COVID-2019 binnen de zorgsector, heeft de Belgische hoorzorgexpert Audika beslist zijn kantoren en servicepunten tijdelijk te sluiten. Op die manier gaat Audika mee de strijd aan tegen de verdere verspreiding van het virus. Om mensen met gehoorproblemen toch maximaal te helpen om een zo goed mogelijk contact te hebben met hun naasten, blijft het bedrijf echter niet bij de pakken zitten. Iedereen die batterijen nodig heeft voor zijn/haar hoorapparaat kan er daarom gratis verkrijgen via Audika. Rusthuis- en ziekenhuisbewoners en alle andere mensen die er nood aan hebben – klant of geen klant – krijgen de batterijen via de post op een veilige manier aan huis geleverd.

“Onze audiologen ondersteunen sinds de afzonderingsmaatregelen al een groot deel van onze klanten online en via telefoon, en door de gratis verzending van vervangbatterijen willen we onze hulp nog verder uitbreiden. Hoe nodig ze ook zijn, de afzonderingsmaatregelen hebben een grote impact op het sociaal contact van de mensen”, zegt Frans Story, General Manager Audika België. “Met dit gebaar willen we dat ook de vele slechthorenden in onze samenleving blijven in verbinding staan met hun huisgenoten en hun naasten vanop afstand, en dat ze maximaal kunnen genieten van entertainment zoals radio en televisie. We moedigen mensen ook aan om de staat van hun hoorapparaat of dat van hun slechthorende gezinsleden goed te controleren en tijdig nieuwe batterijen te bestellen.”

Online problemen oplossen

Audika biedt uitgebreid advies via zijn website en socialmedia-kanalen om mensen te ondersteunen die problemen ondervinden met hun hoorapparaten of die op zoek zijn naar algemene informatie rond gehoorgezondheid. Het koude weer en vocht bijvoorbeeld kunnen een verzwakt geluid of statische elektriciteit veroorzaken bij hoorapparaten – regelmatig reinigen is dus de boodschap.

“Bij Audika staat de gezondheid van onze klanten en die van onze eigen mensen op de allereerste plaats. En dat is in de huidige wereldwijde gezondheidssituatie niet anders”, bevestigt Frans Story. “We proberen onze klanten zo goed mogelijk bij te staan vanop afstand. Het fysieke isolement is een gegeven waar we met z’n allen mee moeten leven, en op deze manier hopen we dat voor iedereen op een zo aangename en gezond mogelijke manier te laten verlopen.”

Praktische informatie

Voor meer informatie, of om gratis batterijen aan te vragen, ga naar www.audika.be. Per persoon heb je recht op één pakketje batterijen, goed voor 3 à 4 weken, afhankelijk van het hoorapparaat. Audika heeft verschillende batterijen op voorraad voor verschillende soorten hoorapparaten.

Via deze link vind je een tutorial hoe je zelf de batterijen kan vervangen.