B&B Bij ’t Fort Steendorp

naamloos

Welkom in het land van melk en honing!

Kapelstraat 204, 9140 Steendorp (Temse)

Tel: +32 (0) 3 777 81 20 – Gsm: +32 (0) 474 62 05 41

www.bijhetfort.be – info@bijhetfort.be

B&B gelegen in Steendorp

_dsc0012_editOnze B&B Bij ’t Fort is gelegen in Steendorp, een deelgemeente van Temse. Met de fiets kunt u de prachtige Schelde- en Rupelstreek leren kennen, zeker in combinatie met de verschillende veerdiensten. De aanpalende natuurgebieden van deze B&B geven u leuke wandelmogelijkheden zoals een geleid bezoek aan het Fort van Steendorp. Brussel en Gent zijn goed bereikbaar zowel met de auto als het openbaar vervoer; Antwerpen ligt binnen fietsafstand!

_dsc0001_editMet de naam Bij ’t Fort verwijzen we niet alleen naar de locatie, maar ook naar onze eigen verbondenheid met de natuur. Bij dat laatste horen ook onze bijtjes die we als imker verzorgen. De voormalige conciërgewoning naast  het fort biedt u twee unieke gastenkamers aan met eigen douche en toilet. Het is eveneens gezellig vertoeven in
de gemeenschappelijke woonkamer.

Wie zijn wij?

welkom_1Wij zijn Paul en Hilde, jonge vijftigers en beiden gepassioneerd door de natuur. Paul is al meer dan 15 jaar actief imker. Hilde kookt graag met eigen gekweekte groenten en fruit.

Een beetje bij toeval zijn wij terechtgekomen op deze boeiende, unieke en groene locatie bij het Fort van Steendorp. Met de gasten van de B&B Bij ’t Fort delen wij graag onze passies, de rust en de stilte van ‘onze’ natuurgebieden.

Gastenkamers

Onze B&B Bij ’t Fort heeft voor jullie twee themakamers ter beschikking. Elke kamer heeft een dubbel bed, eigen douche, WC en wastafel. Voor de gasten is er overal internet beschikbaar. Je zult zeker goed slapen dankzij een comfortabel bed en de stilte. ’s Ochtends serveren we in de gezellige woonkamer of op het terras met uniek uitzicht op het Fort een gezond en uitgebreid ontbijt met streekproducten en natuurvoeding.

Bijenteelt

Bijen houden is niet vanzelfsprekend. Enige kennis is vereist en daarom heeft Paul en zoon Karel de cursus van meester imker gevolgd bij de Vlaamse Imkersbond. In de B&B Bij ’t Fort staan er gemiddeld zes bijenkasten. De bezige bijtjes hebben hier alles om gezond en wel te leven en honing te verzamelen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Honing wordt door de bijen gemaakt uit nectar die ze vinden op bloemen en bomen in de aanpalende natuurgebieden. De bijen geven ook wel iets terug aan de natuur: zij zorgen voor een goede bestuiving van bloemen, planten en bomen. Wij oogsten twee keer per jaar de honing: de lente- en zomerhoning. De smaak en structuur hangt af van de beschikbaarheid van nectarbronnen. Een belangrijke nectarbron voor onze bijen zijn de talrijke robinia’s (valse acacia’s) die op en naast het Fort groeien. Wij vertellen u hier graag meer over…