Equilibre3

website22

Lintsesteenweg 184, 2540 Hove – Tel: 0474/108 424

www.equilibre3.be – info@equilibre3.be

Team

Hilde Marinus is de inspirator, oprichtster en tot op vandaag zaakvoerster van Equilibre3. Na haar opleiding als erkend diëtiste, was ze gedurende vele jaren actief binnen de klinische voedingssector. In 2009 bracht ze haar expertise en kennis samen in Equilibre3.

naamloos9

Equilibre3  steunt 100% op een netwerk van professioneel geschoolde diëtisten die op zelfstandige basis werken. Momenteel zijn er een 65-tal EQ3 Mentoren, verspreid over heel Vlaanderen en ook sinds kort in Nederland. Zij verdelen de EQ3 Producten en staan garant voor een continue en professionele begeleiding van mensen die gewicht willen verliezen of hun nieuwe gewicht wensen te behouden.

Aanpak

Equilibre3 biedt haar klanten een totaalaanpak aan via een uniek eet-, beweeg-, en leefprogramma. Dit programma gebeurt steeds onder begeleiding van een erkend diëtiste, omdat we geloven in de positieve kracht van een professionele coach. Bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat diëten onder begeleiding werkt, ook op lange termijn.

Equilibre3 bestaat sinds 2009 en heeft inmiddels een netwerk uitgebouwd van meer dan 60 erkende diëtisten, verspreid over heel Vlaanderen en in Nederland. Equilibre3 is niet “het zoveelste dieet”, noch zijn de producten te koop in de retail; De EQ3 producten zijn alleen via de erkende diëtiste te verkijgen in haar praktijk of via de webshop,mits login toegekend door de diëtiste.

Concrete doelstellingen van het programma zijn:

  • de gewichtstoename een halt toeroepen
  • een minimum van 5% tot 10% gewichtsverlies t.o.v. het startgewicht
  • het nieuwe gewicht en actievere levensstijl houden

Sinds de start doorliepen meer dan 2000 mensen het EQ3 Programma, waarbij als basisregel geldt: drie evenwichtige maaltijden per dag en geen tussendoortjes.

naamloos

Het volgen van het EQ3 Programma gebeurt steeds onder begeleiding van een erkende diëtiste: de “EQ3 Mentor”. De EQ3 Mentor start met het meten van het gewicht, lengte, buikomtrek en lichaamssamenstelling. Daarnaast peilt de mentor naar de eet- en leefgewoonten, de gezondheid en eventuele medicatiegebruik van de cliënt. Op deze manier verkrijgt de mentor een goed totaalbeeld en wordt het mogelijk om een persoonlijk plan op te stellen met realistische en haalbare vooruitzichten.

naamloos5

Het EQ3 Traject is gebaseerd op het inschakelen van lekkere en uniek samengestelde maaltijdvervangers, die volgens de Europese Voedingsautoriteit als doeltreffend worden beschouwd als dieet of om op gewicht te blijven. Het zijn lekkere vervangmaaltijden, waarbij men geen honger lijdt, het lichaam optimaal gevoed wordt en men een gezond gewicht nastreeft.

naamloos54

Naast de vervangmaaltijden, leert het EQ3 Programma je hoe je ook zelf gezonde en evenwichtige maaltijden op eenvoudige wijze kan samenstellen. Bedoeling is dat deze maaltijden op termijn je vervangmaaltijden volledig vervangen, daar waar je bij aanvang van het Programma één tot misschien wel gedurende een korte periode uitsluitend vervangmaaltijden dagelijks neemt.

website23

Belangrijk bij Equilibre3 is het blijvend behoud van het nieuwe gewicht. Geen jojo-effecten. Dankzij het volgen van het EQ3 Programma maak je voor de rest van je leven “die klik” en blijf je gaan voor een evenwicht en gezond leven, zonder in te boeten op levenskwaliteit.