Gezonde avonturen met de fiets

240_F_32773220_Cte25cGjQA1J0p3yIdhlOMgUNYCH9JLC

De beste fietsvakantie

Niets is heerlijker en verfrissender dan op de (elektrische)fiets te stappen en eens een heel eind te rijden. En de beste fietsvakantie die je kunt vieren is er een die je zelf hebt uitgestippeld. De beste fietsvakantie is die waarbij je alle tijd hebt en je geen tijdslimieten of te behalen afstanden hebt. Je kunt indien je een elektrische fiets aanschaft echt genieten van je fietstochten, genieten van de mooie landschappen en gezellig op een terrasje uitrusten. Op een langere fietstocht, vooral van meerdere dagen of zelfs een fietsvakantie in het buitenland, moet je je echter wel goed voorbereiden.

Als je eenmaal je bestemming hebt gekozen, vooral als deze in het buitenland is, dan is het een goed idee om je route uit te stippelen. Je kunt de route natuurlijk ook intekenen op een goede fietskaart van het gebied. Vergeet niet om interessante bezienswaardigheden op de kaart aan te kruisen.

Probeer met zo weinig mogelijk gewicht te vertrekken. Hoe lichter je bagage, hoe gemakkelijker het fietsen is, en dat geldt in het bijzonder voor lange afstanden. Neem zo weinig mogelijk mee, maar natuurlijk wel wat noodzakelijk is. Koop lichtgewicht kampeerspullen en kookgerei als je gaat kamperen. Tijdens het fietsen kun je het beste lagen kleren over elkaar heen dragen. Je bespaart dan ruimte in je bagagetassen en kunt je kleding gemakkelijk aan de weersomstandigheden aanpassen.

Maar vooral: geniet van je fietstocht. Neem de tijd om te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en leuke avonturen te beleven. Het is echt de moeite waard om zelf je eigen fietstocht samen te stellen en je zult er na afloop beslist een voldaan gevoel over hebben.

Fietsen en gezondheid

Er zijn heel veel voordelen als u gaat fietsen. Fietsen verfrist onze gedachten, werkt ontspannend en maakt onze geest en lichaam lichter dan ooit. In de hedendaagse moderne wereld zijn er zoveel manieren om onszelf te ontspannen. Waarom moet u daarom kiezen om te fietsen? Waarom is fietsen beter dan op andere manieren te ontspannen? Fietsen is een goede oefening voor al uw spieren. Door op de juiste tijd te fietsen raken uw spieren goed ontspannen. Het is beter om te fietsen dan om lid te worden van een fitheidsclub.

240_F_56332276_5p46GxJjEGmyRTWgpsZefsmnuWR1w6js

Als u echter gaat fietsen gebruikt u vele onderdelen van uw lichaam. Het fysieke werk is heel ontspannend voor al uw stress. En u hoeft zich ook geen zorgen te maken over te hard rijden of fatale ongelukken.

Dit is het enige voertuig dat geen benzine gebruikt, u kunt dus gewoon doorgaan met fietsen. Door de toevoer van frisse lucht worden uw longen verschoond en wordt het hele lichaam met verse zuurstof gevuld. Dit vergroot de bloedtoevoer naar uw hersenen. U wordt een scherpere, kalmer en stressvrij persoon. Psychologisch gezien maakt fietsen een stressvrij mens van u. Fysiek maakt het u fit en voor avontuur liefhebbers geeft het een superieur gevoel boven anderen waardoor uw ego een grote opleving krijgt.