Hof De Abeeleboom Ieper

hof-de-abeeleboom

De Familie Fleurbaey verwelkomt u op hun hoeve

Steentjesmolenstraat 33, 8906 Ieper-Elverdinge

Tel: 057/42.23.15 – Gsm: 0494/77.51.05

www.hofdeabeeleboom.beinfo@hofdeabeeleboom.be

Meer dan alleen een actieve hoeve…

Sinds het jaar 1973 wordt er op de hoeve “Hof De Abeeleboom” aan hoevetoerisme gedaan. Dit werd toen gedaan door de ouders van de huidige boer Patrick. Patrick is dus als kind opgegroeid tussen de kinderen van de gasten en weet precies wat de gasten en de kinderen wensen. Toen was het de bedoeling om echt eens met de boer samen te leven en het echte boerenleven van heel dichtbij mee te maken. Dit probeert men op “Hof De Abeeleboom” nog steeds hoog in het vaandel te dragen

familie

De hoeve ligt helemaal tussen weiden en velden en is 300 m van de openbare weg verwijderd. Daardoor is de hoeve ideaal voor jonge gezinnen, familieweekends en vriendenreünies.

Maar laten we even kijken naar de boerderij (50 ha groot) met zijn 120 melkkoeien, 80 jonge runderen en kalfjes, wandel- en rijpony Beauty (voor de ervaren ruiters tot 60 kg breng de gepaste kledij mee), dwerggeitjes, konijntjes en een 10-tal kippen.

terras-02

In huis heerst er een zeer familiale en gezellige sfeer. Claudine ” de boerin” zorgt voor de heerlijke maaltijden. In de dubbele zithoek vindt men radio, TV en alle streekinfo. ’s Avonds zit iedereen gezellig samen in de grote living of bij mooi weer buiten op het terras of pergola. Zo voelt men er zich helemaal thuis!

De kamers zijn ruim en comfortabel en hebben uitzicht op de landerijen of op de boerderij. Er zijn 9 gastenkamers met eigen wastafel, douche en wc.

kamer-01

De hoeve voorziet logement tot 29 personen en is daardoor ideaal voor groepen. Buiten de schoolvakanties is het er dan weer zeer rustig en aantrekkelijk voor senioren. In de weekends zijn bovendien familie- en / of vriendenfeestjes mogelijk. Uiteraard worden er ook speciale prijzen gemaakt voor jeugdgroepen, schoolreizen, landbouweducatie en plattelandsklassen.