Op vakantie met Woxikon

De senioren van vandaag hebben vaak best wat te besteden. Eén van de dingen waar senioren steeds vaker hun geld aan uitgeven zijn vakanties. Genieten is het trefwoord. En geef ons eens ongelijk! Waar tijdens de jeugd voor de meesten geen mogelijkheid bestond om de wereld te ontdekken, ligt nu de wereld aan onze voeten. De senioren van vandaag zijn vitaler dan ooit tevoren en hebben energie voor tien om eropuit te trekken.

Populaire bestemmingen

Senioren maken dus graag een uitstapje, maar waar gaan we eigenlijk met zijn allen graag naartoe? Vakantie in eigen land is erg populair, maar ook veel ouderen trekken verder Europa in. Duitsland lijkt daarbij een van de populairste oorden, maar ook Frankrijk en Spanje worden veel bezocht. Buiten Europa komen de meeste ouderen niet, maar in Europa is natuurlijk ook genoeg te zien en te doen. Veel ouderen willen op vakantie lekker ontspannen en genieten van luxe, maar ook actieve vakanties worden onder senioren steeds populairder. Lekker fietsen in Duitsland of wandelen in Frankrijk is voor veel vitale 50-plussers de ideale vakantie.

Niet alleen gaan we graag op vakantie, ook een huisje kopen in een land waar de zon wat vaker schijnt is populair. Overwinteren aan de Spaanse Costa del Sol is iets waar steeds meer Belgen in investeren.

Spreek de lokale taal met Woxikon

Waar u ook heen gaat, als u naar het buitenland gaat is het toch wel fijn als u een paar woordjes in de lokale taal kunt spreken. U kunt natuurlijk een woordenboekje in de tas gooien, maar tegenwoordig kunt u ook heel modern met een online woordenboek, zoals Woxikon de juiste woorden vinden. Als u een bezoekje brengt aan het restaurant kunt u de rekening in het Spaans vragen, of als u de weg kwijt bent in Duitsland kunt u iedere willekeurige voorbijganger aanspreken om u weer op weg te helpen. Als u de lokale taal spreekt, ook al is het gebrekkig, wordt dit door de inwoners vaak erg gewaardeerd. Bovendien komt u direct meer in contact met de lokale cultuur. U vakantie kan zo verrassend leuke wendingen nemen.

Boek een vakantie

Veel mensen gaan op vakantie gedurende de zomermaanden, maar juist voor senioren die minder of niet meer werken is ook het laagseizoen een heel aantrekkelijke periode om er even tussenuit te knijpen. Er zijn minder toeristen om u heen en de kosten liggen vaak een stuk lager. Tussen onze promoties vindt u tal van vakantieaanbieders waarmee u een reisje naar de zon zou kunnen boeken. Neem een kijkje en breng de komende koude maanden een bezoekje aan de zon. U heeft het verdiend!