cie M.E.S.S. Danstheater

Naamloos2

Hedendaagse danstheater cie M.E.S.S.

Theater Costa – Sint-Andriesplaats 24, 2000 Antwerpen Tel: (+32) 485/746 540

www.ciemess.beinfo@ciemess.be

Over ons

Michael Lazi (directeur/choreograaf) is professioneel danser in gezelschappen in Brussel, Charleroi, Duitsland en Frankrijk. Zijn meest gekende productie in ons land is ongetwijfeld ‘A Body in Translation’ (2008), een voorstelling die refereert aan de Servisch-Kroatische burgerloorlog waarvoor hij samenwerkte met beeldend kunstenaar Hans Op De Beeck. Eerder maakte hij verschillende solo’s en performances. In 2007 maakte hij samen met regisseur Jeroen Bogaert de danskortfilm ‘Cocoon’.
In 2009 creëerde Lazic, met zijn dansgezelschap cie M.E.S.S., i.s.m. Op De Beeck de dans en video voorstelling Staging Reality, dat te zien was op het internationaal dansfestival “Dance Week Zagreb”.

DSC_0094

Tussen 2013 en 2016 was cie M.E.S.S. het huis dansgezelschap in Theater aan de Stroom. Lazic en co-choreografe Elles Grzybek creëerden succesvolle producties zoals: Black Swan, Soletude (i.s.m. Jef Neve), Pi, Bach&Brel en de Stervende Zwaan. Na drie jaar is cie M.E.S.S. erin geslaagd een eigen publiek op te bouwen.

Na de sluiting van het theater in 2016 werkte cie M.E.S.S. voor de eerste keer samen met componist/gitarist Peter Verhelst aan de voorstelling Hallelujah, dat in november 2019 succesvol in première ging in de Sint-Anna kerk te Antwerpen. Het publiek bleef hun trouw, gedurende 3 dagen kwamen meer dan 1200 mensen naar de voorstelling kijken.

Producties

Skin

2-fridas_home

toren-van-moeders