ICT trainingen voor ouderen

Ook van ouderen wordt tegenwoordig zomaar verwacht dat men bepaalde zaken regelt via de computer of het internet. Handige hulpmiddelen zijn hierbij de Office pakketten zoals Word (om brieven op te stellen), Excel (administratie bijhouden) of Outlook (mailen).

senior-met-Tablet

Steeds meer bedrijven gaan er echter klakkeloos vanuit dat ouderen deze kennis al paraat hebben. In de praktijk blijkt dit echter niet het geval. Ouderen dienen deze kennis op te doen middels cursussen of via familieleden. Er zijn natuurlijk vele mogelijkheden op dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan een klassikale cursus Excel. Deze zijn echter lang niet altijd gericht op ouderen, waardoor het tempo veelal te snel gaat en de cursist achter blijft op de rest van de groep en misschien ook wel de groep vertraagt.

Old-and-Young-Computer

Een andere mogelijke goede oplossing kan het gebruik van e-learning zijn. Men kan op hun eigen tempo leren, waar en wanneer zij willen. Geen tijdsdruk, niet het huis uit en ook geen klas waarin je maar moet meekomen. Via bijvoorbeeld Icttrainingen.nl zijn er diverse Office pakketten beschikbaar via E-learning. Voor veel ouderen zou dit een absolute meerwaarde kunnen zijn: studeren op een flexibele, goedkope, op maat gemaakte cursus!