Voordelen van een rechtsbijstandverzekering

Voordelen van een rechtsbijstandverzekering in België en Nederland

Berouw komt na de zonde. Dat geldt ook voor het al dan niet afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Veel mensen in Nederland en België slaan zichzelf spreekwoordelijk voor het hoofd als ze toch in een conflict geraakt zijn, juridische ondersteuning nodig hebben en niet verzekerd zijn. Want de kosten die je maakt voor het afsluiten van de verzekering zijn klein afgezet tegen het uurtarief dat je moet betalen als je zelf een advocaat of een jurist inschakelt.

Uitstekend juridisch advies en bijstand

Wie verstandig is, die sluit vandaag nog een rechtsbijstandverzekering af. Natuurlijk zit niemand te wachten op een conflict, je kunt er echter zomaar in terecht komen. Die kans wordt, zo is onderzocht, vergroot wanneer je een gezin hebt, regelmatig van baan wisselt, regelmatig verhuist en veel met de auto onderweg bent. Voor veel mensen herkenbaar en dus doen die mensen er goed aan een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Net als een ongeluk zit ook een conflict in een klein hoekje. Een aanrijding en een tegenpartij die de afspraken niet nakomt, onenigheid met je baas, een bedrijf dat niet levert wat is afgesproken of een reisorganisatie die niet doet wat het je heeft beloofd. In dergelijke gevallen is het een prettig gevoel dat je met een rechtsbijstandverzekering verzekerd bent van uitstekend juridisch advies en bijstand. Soms is een advies al voldoende, soms kan een conflict  eindigen in een rechtszaak. Ook dan kun je rekenen op de specialist van de verzekeraar.

Premie is snel terugverdiend

De kosten van een verzekering afgezet tegen het geld dat je kwijt bent als je zelf een advocaat inschakelt is een van de grote voordelen van de rechtsbijstandverzekering, en dat in zowel België als Nederland. De premie heb je in beide landen snel terugverdiend als je de premie vergelijkt met het uurtarief van een specialist. Nog een voordeel is dat veel verzekeraars  meteen heel je gezin verzekeren. De basisverzekering van de rechtsbijstandverzekering kun je bovendien gemakkelijk uitbreiden met een module die aansluit bij jouw specifieke situatie. Wat dat betreft kunnen de meeste verzekeraars maatwerk bieden. Check ook of je te maken hebt met rechtsbijstand zonder wachttijd of dat er wel een wachttijd van enkele maanden aangehouden wordt. Deze maatregel is ooit genomen om te voorkomen dat mensen nog tijdens het conflict een verzekering aanvragen of al weten dat er op heel korte termijn een geschil aan zit te komen en om die reden een verzekering nemen. Met een wachttijd bepaling kun je pas na een aantal maanden een beroep doen op de verzekering.

Welke verzekeraars zijn interessant

Voor je een verzekering afsluit, ga je ze eerst vergelijken. Kijk daarbij verder dan alleen naar de prijs per maand, maar lees de polisvoorwaarden altijd goed door. Door gebruik te maken van een online vergelijker heb je snel in kaart welke verzekeraars voor jou interessant zijn. Leg de verzekeraars vervolgens naast elkaar en kies die verzekeraar doe bij je past. Je voorkomt er erg veel (financiële) ellende mee en het bezorgt je een gerust gevoel.