Hoe gebruik je glijmiddel?

Tijdens seks kan het gebruik van glijmiddel het plezier verhogen. Door een glijmiddel te gebruiken verminder je immers het schuren van elkaars huid. Niet alleen fijn dus voor vrouwen bij wie de overgang voor een drogere vagina zorgt, maar het kan ook een mooie aanvulling zijn voor andere dames (en heren). Er zijn meerdere soorten, die grofweg in te delen zijn in op siliconen- en waterbasis. Daarnaast heb je ook glijmiddelen die iets extra’s toevoegen aan je seksleven. Welke jij gebruikt is vooral een persoonlijke keuze. Het voordeel van een glijmiddel kopen op siliconenbasis is dat je deze ook onder de douche kunt gebruiken. Glijmiddel op siliconenbasis lost namelijk niet op in water.

Hoeveel gebruik je

Je hoeft geen grote hoeveelheden aan te brengen om profijt te hebben van het middel. Vaak is het al voldoende om maar een paar druppeltjes te gebruiken. Kies je voor de waterbasis, dan kan je iets meer gebruiken. Het is even een kwestie van uitproberen wat voor jou of jullie het prettigst is. Voelt het toch nog stroef, dan neem je gewoon meer. Te veel gebruiken kan niet.

Waar breng je het middel aan

Neem het middel eerst even in je handen, dus niet rechtstreeks uit de fles op je huid. Zo kan het alvast jouw lichaamstemperatuur aannemen, wat wel zo fijn is. Ook kan je het zo veel beter aanbrengen waar je het hebben wilt. Je brengt het middel niet in je vagina aan, dat komt daar vanzelf wel tijdens ‘het spel’.

Met speeltjes

Gebruik je het middel in combinatie met speeltjes dan moet je even checken welk soort je hiervoor gebruiken kunt. Vervolgens is het dus ook gewoon een kwestie van het middel aanbrengen. Dit doe je zowel op jezelf als op het speeltje.

Glijmiddel kopen

Voel je je gegeneerd om dit product te kopen? Gelukkig hebben we internet en is het prima discreet online te bestellen. Let goed op welk product je koopt. Probeer de verschillende soorten gewoon uit om te ontdekken welke het beste bij jullie past. Of verander juist eens een keer zomaar, want variatie is ook fijn. Er zijn diverse soorten, zoals biologische middelen, glijmiddelen met smaak en bijvoorbeeld ook stimulerende glijmiddelen!