Stap voor stap printen vanaf je tablet

55A

De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat veel ouderen kennismaakten met de tablet. Het was dan ook de ideale manier om de kleinkinderen nog eens te zien. En zo kon je virtueel toch deelnemen aan de wekelijkse aperitief. Intussen is er wel wat meer toegestaan, maar daarom hoeft de tablet nog niet te worden opgeborgen. Het heeft namelijk bewezen dat je er heel wat mee kan aanvangen. Wist je dat je zelfs vanaf een tablet kan printen? We leggen het voor je uit.

Verbinden met het draadloos netwerk

Om draadloos vanaf een tablet te kunnen printen, moet je tablet op het draadloos internetnetwerk zijn aangesloten. Dit is bij de meeste tabletgebruikers wel al het geval. Daarnaast moet ook je printer op ditzelfde netwerk zijn aangesloten. Draadloos printen lukt meestal enkel wanneer de tablet en de printer met hetzelfde wifinetwerk zijn verbonden. Bovendien moet de printer draadloos printen ondersteunen. Bij de moderne printers is dit vrijwel altijd mogelijk. Als je een nieuwe printer nodig hebt, is de Brother printer HL-1210W een goede keuze. Het is een eenvoudig model dat heel seniorvriendelijk is en dat draadloos kan printen.

App op de tablet installeren

Om draadloos te printen, moet je ook een app op je tablet installeren. Bij de aangehaalde Brother-printer gaat het om de app iPrint&Scan, verkrijgbaar voor Android en iOS. Je kan deze app gratis downloaden in de App Store of in Google Play. Deze app heeft een heel eenvoudig menu dat heel geschikt is voor senioren. Door een aantal stappen te doorlopen, kan je eenvoudig je favoriete documenten printen. Ook webpagina’s of foto’s die de kleinkinderen doorsturen, kan je met een enkele druk op de knop naar de printer verzenden. De app zoekt verder zelf naar ondersteunde apparaten. Bovendien heeft het een print-op-afstandfunctie, waardoor je in tegenstelling tot bij andere apparaten ook locatieonafhankelijk kan printen.

Uiteraard hoef je je niet te laten beperken tot deze printer. In onze eerdere blog hadden we het bijvoorbeeld al over andere goede printers voor senioren. Hier kwamen naast Brother ook een aantal andere goede merken terug. Ook deze printerfabrikanten hebben vaak eigen apps, zoals Epson iPrint, Lexmark Mobile Printing of Samsung Mobile Print.

Printpapier en inktpatronen bestellen

Ten slotte kan je pas printen wanneer je printer over printpapier en inktpatronen beschikt. Het is belangrijk dat je printpapier gebruikt dat hiervoor geschikt is. Ander papier is mogelijk te dik of te dun en dan kan de printer vastlopen. Daarnaast kan je kiezen voor inktpatronen die door de printerproducent op de markt worden gebracht. Deze inktpatronen kan je heel eenvoudig installeren. Er zijn echter ook voordeligere alternatieven dan de zogenaamde huismerken. Ze werken minstens even goed, maar soms kost het wat meer moeite om ze aan de praat te krijgen. Als je niet zo vertrouwd bent met printers en computer, zijn ze wellicht een minder goed idee.

Zorg er wel voor dat je de juiste inktpatronen koopt. Niet alle inktpatronen of toners zijn geschikt, zelfs als ze van het juiste merk zijn. Via de website van Printabout.be kan je eenvoudig de juiste inktcartridges bestellen. Je geeft er je printermerk en het printermodel in en je ziet meteen welke inktpatronen geschikt zijn. Van de populaire modellen kan je de inktpatronen vaak ook in de supermarkt vinden, maar het aanbod is er doorgaans erg beperkt.